Kalundborgbogen - kittaogsven

Kitta & Sven
Kitta & Sven
Gå til indhold

Kalundborgbogen

Forlaget
Kalundborg - set fra luften for 40 år siden
Ønsket om at lave denne bog opstod i løbet af vinteren. Sven havde lagt nogle af sine mange luftbilleder op på Facebooksiden "Det gamle Kalundborg" og her oplevet stor interesse for billederne. I årene fra sidst i 70'erne til midt i 80'erne var Sven freelancefotograf og solgte billeder til aviser og blade. Han syntes, det var sjovt at lave luftbilleder.

På bestillingsopgaver fløj han med erhvervspilot Egon Kargaard Sørensen fra Kaldred Flyveplads, men mange gange fik han en flyvetur med et medlem af Kalundborg Flyveklub.
Mange af de sort/hvide billeder blev kun fremkaldt til negativer, mens kun enkelte blev lavet til papirbillleder. Desuden tog Sven en del lysbilleder. Bl.a. lavede han for Kalundborgs kommunale skolevæsen en diasserie med luftfotos af byens erhvervsvirksomheder; de blev brugt i erhvervsorientering i de ældste klasser.

Der ventede derfor et stort arbejde med at scanne og bearbejde billederne og udvælge i det store materiale. Derefter kom arbejdet med at få lavet tekster til billederne. Sven havde samlet avisklip i scrapbøger fra tiden som pressefotograf. Det har i dag været en stor hjælp.

Sven har selv lavet lay-out på bogen, og da det er forlagets første forsøg ud i den kunst, turde vi ikke andet end at få lavet en prøvebog først. Da vi var godt tilfredse med resultatet, var det svært at vente de 10 dage, til bøgerne blev trykt og kom hjem til os.

Der har vist sig overraskende stor interesse for bogen. Så første oplag blev solgt på 3 uger. Ialt blev der solgt 450 eksemplarer af bogen.Jens Nielsen fra TV Kalundborg har lavet en omtale af bogen.
Luftfotobogen blev præsenteret i MENY på Nørre Allé lørdag den 7. april. Rigtig mange mødte op for at købe bogen og mange ville gerne have en hilsen i bogen, så Sven havde travlt.

Preben Madsen tog nogle billeder, som kom på Facebooksiden ”Det gamle Kalundborg”.
Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.
 © Billederne på hjemmesiden må kun bruges efter aftale
Kitta & Sven Petersen
Strandbjerggaardsvej 10
DK-4400 Kalundborg
Phone +45 5092 6645

campisten@yahoo.dk
kittapetersen@yahoo.dk
forlagethartung@yahoo.dk
Kitta & Sven
Tilbage til indhold